Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112
Terug naar nieuwsoverzicht

Burgemeester Lamers opent 24 januari Spoedplein IJsselland

18 jan. 2024

Burgemeester Cor Lamers opent woensdag 24 januari om 10.00 uur het Spoedplein IJsselland in het IJsselland Ziekenhuis. De Huisartsenpost en de Spoedeisende hulp van het ziekenhuis gaan voortaan samen verder onder de naam Spoedplein IJsselland.

Om de intensieve samenwerking mogelijk te maken is er de afgelopen maanden flink verbouwd. Bezoekers kunnen zich voortaan bij één balie melden. Achter de schermen wordt vervolgens bepaald wie de patiënt de best passende zorg kan bieden. Hiermee maken Huisartsenposten Rijnmond en IJsselland Ziekenhuis een goede stap om de juiste zorg op de juiste plek, op het juiste moment en door de juiste zorgprofessional (JZOJP) te bieden. Dit is een van de speerpunten uit het Integraal ZorgAkkoord.

Voor de patiënt betekent de opening van het Spoedplein onder meer dat de wachttijden minimaal zijn en de kwaliteit van zorg zo hoog mogelijk is. Doordat direct de juiste zorgverlener is betrokken, leveren de zorgverleners geen onnodige zorg en doen de zorgverleners geen dubbel werk. Op deze manier is het mogelijk om nu en in de toekomst goede gezondheidszorg tegen verantwoorde kosten te kunnen blijven bieden.

Lees meer over de realisering van het Spoedplein.
- Spoedplein IJsselland: patiënten denken mee en geven advies
- Spoedplein IJsselland: één balie voor acute patiëntenzorg
- Pilot Directe Toegang Radiologie een groot succes!
- Realisatie Spoedplein IJsselland gestart

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden