Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112
Terug naar nieuwsoverzicht

Realisatie Spoedplein IJsselland gestart

30 aug. 2023

Huisartsenpost Rijnmond en Spoedeisende Hulp (SEH) IJsselland Ziekenhuis starten met verbouwing. Een mooie volgende stap in een - al bestaande - goede samenwerking.

In het IJsselland Ziekenhuis worden de Huisartsenpost en de Spoedeisende Hulp verbouwd tot een spoedplein. Binnen het spoedplein gaan de teams van de SEH en de Huisartsenpost intensiever samenwerken om de patiënt sneller en beter te kunnen helpen. Het streven is om eind 2023 dit nieuwe deel in gebruik te nemen.

Leidend in de samenwerking tussen de Huisartsenpost en de SEH is het principe ‘de juiste zorg op de juiste plek, op het juiste moment en door de juiste zorgprofessional.’ Dit betekent voor de patiënt dat de wachttijden minimaal zijn en de kwaliteit van zorg zo hoog mogelijk is. Doordat direct de juiste zorgverlener is betrokken, leveren de zorgverleners geen onnodige zorg en wordt er geen dubbel werk gedaan. Zo bieden we nu en in de toekomst in onze regio goede gezondheidszorg tegen verantwoorde kosten.

Gezamenlijke balie

Met deze verbouwing realiseren het ziekenhuis en de Huisartsenpost meerdere gemeenschappelijke ruimtes, zoals een balie, wachtkamer, triagekamer en een spoedkamer. Waar de patiënt voorheen twee aparte balies trof – één van de Huisartsenpost en één van de SEH – komt er nu een gezamenlijke balie.

Voor het optimaliseren van de zorg voor de patiënt is een goede samenwerking tussen de Huisartsenpost en de Spoedeisende Hulp van het IJsselland ziekenhuis heel belangrijk. De beide backoffices worden met elkaar verbonden, zodat medewerkers van de SEH en Huisartsenpost elkaar nog makkelijker weten te vinden.

Samenwerkingen binnen ziekenhuis

Een goede samenwerking is uiteraard ook van belang voor de andere in- en externe samenwerkingen (onder meer met Radiologie, de VVT en andere externe zorgverleners). De Directe Toegang Radiologie maakt het mogelijk om bijvoorbeeld botbreuken snel te beoordelen. In het ziekenhuis is het lab snel toegankelijk voor onderzoek en de apotheek is 24 uur per dag bereikbaar. Zo zijn alle specialismen in het acute zorgproces betrokken voor een optimaal resultaat voor onze patiënt.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden