Voor vragen over Coronavirus, bel 0800-1351 | For information about Corona Virus, call 0800-1351 Lees meer
Voor vragen over Coronavirus, bel 0800-1351 | For information about Corona Virus, call 0800-1351 Lees meer
Spreek online een huisarts

De digitale huisartsenpost

Veilig chatten vanuit huis

Het is momenteel niet druk.

Een huisarts reageert meestal binnen 30 minuten via de chat.
Let op
: de DigiHAP is alleen bedoeld voor 16+

Start direct

Je kunt bij de digitale huisartsenpost onder meer terecht voor huidklachten, wonden, oogklachten, hoesten, Corona, blaasontsteking en keelklachten. Onze huisartsen behandelen je klacht het liefst digitaal. Ook wanneer je corona-klachten hebt en je je ernstige zorgen maakt. Je wordt veilig en persoonlijk op afstand geholpen. Klik ‘Start direct’ om te kijken of je online terecht kunt met jouw klacht. Je kunt de Digitale Huisartsenpost doordeweeks tussen 17.00-21.30 uur gebruiken en in het weekend tussen 08:00-21:30 uur.

Let op! Ook het online contact met onze huisartsen is bedoeld voor spoedvragen. De kosten worden vergoed onder de basisverzekering en gaan niet van het eigen risico af.


De digitale huisartsenpost

Als je je zorgen maakt over jouw gezondheid, dan kun je via de Digitale Huisartsenpost online een huisarts spreken. Na een korte check weet je snel of je online geholpen kunt worden. Je beantwoordt via onze veilige website vragen over jouw symptomen, deelt een foto en je maakt eenmalig een account aan. Zo kan de huisarts goed voorbereid antwoord geven op jouw vragen via chat en soms via beeldbellen.

Vanuit huis.

Je kunt de Digitale Huisartsenpost overal gebruiken, bijvoorbeeld vanuit huis of op je werk. De huisarts kan je goed en snel online helpen, omdat je van tevoren vragen beantwoordt en een foto deelt. Meestal chat je dan met de huisarts. Soms wil de huisarts met je beeldbellen.

Sms zodra de chat start.

Meestal ontvang je binnen 30 minuten een chatbericht van de huisarts. Als het heel druk is, kan het soms wat langer duren. Daarom krijg je een sms zodra de huisarts de chat start. Als jij op jouw mobiel het sms-geluid aanzet en jouw mobiel bij de hand houdt, dan hoef je niet constant de website in de gaten te houden.

Lees het advies later nog eens terug
Soms onthoud je niet alles wat de huisarts je heeft verteld. Met de Digitale Huisartsenpost kun je altijd alle adviezen van de huisarts later nog eens teruglezen.

Inloggen op jouw account

De techniek voor de Digitale Huisartsenpost wordt geleverd door Spreekuur, een product van Topicus. Op Spreekuur.nl vind je antwoord op veelgestelde vragen. De maker van Spreekuur voldoet aan de internationale (ISO) en Nederlandse (NEN) normen voor informatiebeveiliging. Het UMCU heeft de vragenlijsten in Spreekuur gevalideerd en ze voldoen aan de Europese (CE) veiligheidseisen.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden