Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112
Spreek online een huisarts

De digitale huisartsenpost

Veilig chatten vanuit huis

Je kunt bij de digitale huisartsenpost onder meer terecht voor huidklachten, wonden, oogklachten, hoesten en keelklachten. Onze huisartsen behandelen je klacht het liefst digitaal. Je wordt veilig en persoonlijk op afstand geholpen. Klik ‘Start direct’ om te kijken of je online terecht kunt met jouw klacht. Je kunt de Digitale Huisartsenpost doordeweeks tussen 17.00-21.30 uur gebruiken en in het weekend tussen 09:00-21:30 uur.

Let op! Ook het online contact met onze huisartsen is bedoeld voor spoedvragen. De kosten worden vergoed onder de basisverzekering en gaan niet van het eigen risico af.

Wanneer je tijdens het gebruik van de digitale huisartsenpost tegen een technisch probleem aanloopt of de digizorgverlener binnen twee uur niet op de chat reageert, neem dan telefonisch contact op met de huisartsenpost.


De digitale huisartsenpost

Als je je zorgen maakt over jouw gezondheid, dan kun je via de Digitale Huisartsenpost online een huisarts spreken. Na een korte check weet je snel of je online geholpen kunt worden. Je beantwoordt via onze veilige website vragen over jouw symptomen, deelt een foto en je maakt eenmalig een account aan. Zo kan de huisarts goed voorbereid antwoord geven op jouw vragen via chat en soms via beeldbellen.

Vanuit huis.

Je kunt de Digitale Huisartsenpost overal gebruiken, bijvoorbeeld vanuit huis of op je werk. De huisarts kan je goed en snel online helpen, omdat je van tevoren vragen beantwoordt en een foto deelt. Meestal chat je dan met de huisarts. Soms wil de huisarts met je beeldbellen.

Sms zodra de chat start.

Meestal ontvang je binnen 30 minuten een chatbericht van de huisarts. Als het heel druk is, kan het soms wat langer duren. Daarom krijg je een sms zodra de huisarts de chat start. Als jij op jouw mobiel het sms-geluid aanzet en jouw mobiel bij de hand houdt, dan hoef je niet constant de website in de gaten te houden.

Lees het advies later nog eens terug
Soms onthoud je niet alles wat de huisarts je heeft verteld. Met de Digitale Huisartsenpost kun je altijd alle adviezen van de huisarts later nog eens teruglezen.

Inloggen op jouw account

De techniek voor de Digitale Huisartsenpost wordt geleverd door Spreekuur. Vind hier antwoorden op veelgestelde vragen. De maker van Spreekuur voldoet aan de internationale (ISO) en Nederlandse (NEN) normen voor informatiebeveiliging. Het UMCU heeft de vragenlijsten in Spreekuur gevalideerd en ze voldoen aan de Europese (CE) veiligheidseisen.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden