Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112
Terug naar nieuwsoverzicht

We missen een gewaardeerde collega

3 okt. 2023

Jurgen Damen was als huisarts regelmatig werkzaam voor huisartsenpost ZUID

Met afschuw hebben velen donderdag 28 september de schietpartij en brandstichting in en nabij het Erasmus MC gevolgd. Het blijft een onbegrijpelijk gebeurtenis waarbij Jurgen Damen, een Rotterdamse moeder en haar dochter zijn omgekomen. Jurgen was als huisarts en regiearts verbonden aan Huisartsenposten Rijnmond. Zijn heengaan maakt diepe indruk op ons en met name op het team van Huisartsenpost Zuid.

Elkaar steunen

Nadat bekend was dat Jurgen slachtoffer was, zochten collega’s elkaar al (digitaal) op voor steun. We beseffen hoe belangrijk het is om met elkaar hierover te praten en gevoelens te delen. Daarom zijn er - voor degenen die daarvan gebruik willen maken - momenten om samen te komen binnen Huisartsenpost Zuid. Daar ligt ook de komende dagen een condoleanceboek waarin een ieder een blijk van medeleven kan noteren.

Jurgen Damen

Het overlijden van de 43-jarige Jurgen Damen heeft grote impact. Hij werkte als docent bij de Erasmus Universiteit, was huisarts bij Gezondheidscentrum Katendrecht (van Stichting Zonboog) en was ook regiearts voor huisartsenpost Zuid.
Annette Bakker, teamleider Zuid, werkte graag met Jurgen samen. “Hij werkte vooral als regiearts, want hij vond het op de werkvloer met het team samen juist leuk. Jurgen was heel geduldig, als iemand een vraag had, legde hij het graag uit. Hij stond altijd klaar, hielp altijd met ondersteuning of advies. Jurgen was makkelijk benaderbaar. Gewoon een open, lieve man. Het is gewoon niet te snappen, dat hij er zomaar niet meer is.”

Alex Verhof, waarnemend huisarts en collega-docent van Jurjen bij het onderwijsinstituut EMC, is eveneens vol ongeloof: “Het is zo bizar, onwerkelijk. Het was een heel aardige man, een vriendelijke collega die met ziel en zaligheid jonge dokters opleidde. Daar lag zijn passie. Hij was altijd zo behulpzaam, als je een vraag had, maakte hij tijd voor je vrij. En ook via patiënten hoorde je altijd dat ze hem ervaarden als een heel fijne dokter.”

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden