Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwbouw Spoedplein Noord feestelijk van start gegaan

16 okt. 2023

Tijdens een feestelijke bijeenkomst is begin oktober het startschot gegeven voor de nieuwbouw van Franciscus Gasthuis. In het bijzijn van de Europese Investeringsbank (de klimaatbank van Europa), de bouwende partijen en Huisartsenposten Rijnmond, werden de laatste symbolische puzzelstukjes op hun plaats gelegd.
In de nieuwbouw komt op de begane grond Spoedplein Rotterdam Noord waar de teams van Huisartsenpost Noord en de SEH gaan samenwerken. Verder komt er in dat gebouw een toekomstbestendig Operatie & Interventie Centrum en het Vrouw & Kind Centrum.

Spoedplein

Patiënten die spoedzorg nodig hebben, melden zich bij één centrale balie op het Spoedplein of komen via de ambulance binnen. Uiteraard na doorverwijzing door de huisarts of telefonisch contact met de huisartsenpost. Het maakt niet uit of de patiënt voor de Spoedeisende Hulp komt of voor de Huisartsenpost. Na het aanmelden en inschrijven zorgt het team dat de patiënt op de juiste plek terecht komt; bij de huisarts of een medisch specialist.

Samenwerken

Eén gezamenlijk Spoedplein heeft als groot voordeel dat artsen en verpleegkundigen gemakkelijk met elkaar kennis kunnen delen en samenwerken. Ze kunnen een patiënt van elkaar overnemen, zonder onnodige verplaatsingen van de patiënt of dubbele inschrijvingen.

Sfeer

Een opname of bezoek aan het Spoedplein kan een ingrijpende gebeurtenis zijn. Een rustige uitstraling, met veel daglicht en natuurlijke kleuren, draagt bij aan een prettige sfeer die ook voor wat afleiding kan zorgen. Voor kinderen is er een speciale kinderwachtkamer en zijn er behandelkamers waarin kinderen kunnen worden afgeleid met licht en beeld. Medewerkers hebben er, naast een comfortabele pauzeruimte, 2 ontspanningsruimtes en een patio voor een rustmoment en frisse lucht tijdens de drukke dienst.

Lees meer over het feestelijke moment via de website van het Franciscus Gasthuis. Of over de nieuwbouw.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden