Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112
Terug naar nieuwsoverzicht

Marianne Oomens nieuwe interim bestuurder Huisartsenposten Rijnmond

5 apr. 2024

Marianne Oomens is per eind april de nieuwe interim bestuurder van Huisartsenposten Rijnmond BV. Zij neemt de taken over van Steven Han die gedurende een jaar zich heeft ingezet voor de organisatie en per 1 mei stopt.

In het constant bewegende zorglandschap wil Huisartsenposten Rijnmond, als een van de grootste huisartsenposten van Nederland, de innovatieve koploper zijn en blijven in de huisartsenspoedzorg. De uitdagingen om de spoedzorg toegankelijk en behapbaar te houden, zijn groot: een groeiende zorgvraag met een toenemende werkdruk als gevolg, veranderende wensen van patiënten en een krapte op de arbeidsmarkt.

Om op die uitdagingen goed te reageren, is een stabiele organisatie en een stevige bestuursstuctuur nodig. Zo kan Huisartsenposten Rijnmond continuïteit blijven bieden en zich klaarmaken voor de toekomst.

De Raad van Commissarissen en het bestuur van de Coöperatieve Huisartsenposten Rijnmond U.A. werken daarom samen aan een nieuwe bestuursstructuur. Dit kan de organisatie ondersteunen bij het verder versterken van de interne organisatie en bij het onderhouden van de sterke verbinding met de ketenpartners. Samen met hen kunnen we de spoedzorg toegankelijk houden door onder meer spoedpleinen en zorgcoördinatie te realiseren.

Met de aanstelling van Marianne Oomens zet de Raad van Commissarissen de weg naar een andere bestuursstructuur in. Zij is een veelzijdig interim bestuurder met veel ervaring in de (bestuurlijke) zorg en een expert in verandermanagement. Oomens was onder meer directeur/ bestuurder a.i. bij de Stichting Haagse Gezondheidscentra en bij Huisartsen Coöperatie Amstelland. In deze regio was Oomens directeur bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en adviseur/ mediator Intensive Care/ brandwondencentrum Maasstad Ziekenhuis.

Over Huisartsenposten Rijnmond

Huisartsenposten Rijnmond biedt patiënten in de regio Rijnmond spoedzorg in de avonden, nachten en weekenden vanuit vier huisartsenspoedposten. Deze zijn te vinden in verschillende locaties in de regio: in Rotterdam Noord (Franciscus Gasthuis), Rotterdam Zuid (Maasstad Ziekenhuis, Spijkenisse (Spijkenisse Medisch Centrum) en Capelle aan den IJssel (IJsselland Ziekenhuis).
Binnen de organisatie werken ruim 1100 huisartsen en 300 medewerkers bestaande uit triagisten, baliemedewerkers, mobiele ondersteuners, basisartsen, verpleegkundig specialisten, management en stafondersteuning.
Met meer dan 1,1 miljoen inwoners in het verzorgingsgebied en jaarlijks ruim 266.000 consulten is Huisartsenposten Rijnmond één van de grootste huisartsenspoedposten van het land.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden