Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112
Terug naar nieuwsoverzicht

Huisartsenposten Rijnmond: ‘Zuidplein behoort niet onze organisatie’

10 apr. 2024

De zorgaanbieder die zich als Huisartsenpost Zuidplein profileert, is geen onderdeel van Huisartsenposten Rijnmond. Deze huisartspost komt veelvuldig in het nieuws vanwege de standpunten die het inneemt over het conflict in de Gazastrook.

Huisartsenposten Rijnmond verzorgt als overkoepelende organisatie namens en samen met de 550 aangesloten huisartsen de acute zorg tijdens de avonden, nachten en weekenden. Dit doet Huisartsenposten Rijnmond vanuit vier huisartsenspoedposten: Rotterdam-Zuid (Maasstad ziekenhuis), Rotterdam Noord (Franciscus Gasthuis), Spoedplein IJsselland (IJsselland ziekenhuis) en Spoedplein Spijkenisse (Spijkenisse Medisch Centrum).

Bewoners van het Rijnmond gebied kunnen bij deze posten terecht voor spoedzorg die niet kan wachten tot de eigen huisarts bereikbaar is. Het doel is juist om toegankelijk en benaderbaar te zien voor alle 1,2 miljoen inwoners. In dit gebied is Huisartsenposten Rijnmond de enige organisatie die hiervoor door zorgverzekeraars is gecontracteerd.

Huisartsenpost Zuidplein is een particulier initiatief en is - anders dan de naam doet vermoeden – gesloten gedurende de nacht.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden