Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112
Terug naar nieuwsoverzicht

Spoedplein IJsselland officieel geopend

24 jan. 2024

'Er is vooral gekeken naar manieren waarop de patiënt zo goed mogelijk geholpen wordt.’

Waarnemend burgemeester Cor Lamers van Capelle aan den IJssel opende woensdag 24 januari het Spoedplein in het IJsselland ziekenhuis. Burgemeester Lamers: 'Ik ben sinds kort burgemeester in Capelle aan den IJssel en ik merk nu al dat het ziekenhuis een belangrijke functie in de gemeente Capelle en Krimpen inneemt.’ De burgemeester maakte complimenten voor de manier waarop het Spoedplein vorm heeft gekregen. 'Het is niet alleen een verbouwing, er is vooral gekeken naar manieren waarop de patiënt zo goed mogelijk geholpen wordt.’

Op het Spoedplein kunnen bezoekers voortaan terecht voor spoedzorg van de Spoedeisende hulp en tijdens avond, nacht en weekeinde van de huisartsenpost. Om de intensieve samenwerking mogelijk te maken is er de afgelopen maanden flink verbouwd. Zo is er nu één balie waar bezoekers zich melden.
Doordat de huisartsenpost en de SEH nauw samenwerken krijgen patiënten sneller de juiste zorg. Zij hoeven bijvoorbeeld hun verhaal maar één keer te vertellen. Achter de schermen bepalen we vervolgens wie de patiënt de best passende zorg kan bieden. Hiermee maken Huisartsenposten Rijnmond en IJsselland Ziekenhuis een goede stap om de juiste zorg op de juiste plek, op het juiste moment en door de juiste zorgprofessional (JZOJP) te bieden. Dit is een van de speerpunten uit het Integraal ZorgAkkoord.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden