Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuw beleid gebruik uitvoeringsverzoeken Huisartsenposten Rijnmond

14 apr. 2022

Onlangs heeft Huisartsenposten Rijnmond een nieuw beleid rond het gebruik van uitvoeringsverzoeken besproken. Het uitvoeringsverzoek wordt vaak gevraagd door de VVT voor opdrachten tot zowel voorbehouden- als risicovolle handelingen. In 2019 is al tussen de huisartsen (LHV Kring) en de VVT-instellingen afgesproken dat een opdracht voor een voorbehouden of risicovolle handeling telefonisch mag worden gegeven. De IGJ heeft dit ook goedgekeurd.

Graag brengen we u op de hoogte brengen van ons aangepaste beleid:

  • Een opdracht voor een handeling wordt telefonisch aan de VVT-medewerker doorgegeven. De VVT-medewerker kan de opdracht herhalen als de VVT-medewerker en/of de huisarts dat nodig acht (dan kun je controleren of de opdracht is begrepen).
  • Alleen als de huisarts daar zelf voor kiest kan een opdracht voor een voorbehouden handeling (dus alleen voor katheteriseren en injecties) via een uitvoeringsverzoek worden gegeven. Risicovolle handelingen kunnen dus alleen nog telefonisch.
  • We gebruiken dan uitsluitend ons eigen formulier uitvoeringsverzoek. U vindt het formulier hier.
  • Als de VVT-medewerker er op staat om voor een voorbehouden handeling (injecties/katheteriseren) een uitvoeringsverzoek te willen ontvangen, doen we dat voorlopig nog wel. Achteraf neemt de locatiemanager of teamleider contact op met de VVT-organisatie om hen te informeren over onze werkwijze en verzoek je de organisatie om dit beleid te communiceren naar de werkvloer. Discussies tijdens de dienst wil je immers voorkomen. Het is dus raadzaam dat de OVD dit in de overdracht noteert.
  • Uitvoeringsverzoeken mogen dan alleen via een beveiligde mail worden verzonden.
Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden