Terug naar nieuwsoverzicht

Gezocht: Leden Cliëntenraad Huisartsenposten Rijnmond

22 nov. 2021
Clientenraad Huisartsenposten Rijnmond

Ben je bekend met de huisartsenposten in regio Rijnmond en lijkt het jou leuk om mee te denken over hoe we de spoedzorg hier voor de inwoners kunnen verbeteren? Dan zoeken we jou! Huisartsenposten Rijnmond is op zoek naar een lid voor in de cliëntenraad die mee wil denken over onder meer ons zorgproces en patiëntveiligheid. Lijkt het jou leuk mee te denken over huisartsenspoedzorg? Lees dan snel verder!

Huisartsenposten Rijnmond biedt huisartsenspoedzorg in de avond- nacht- en weekenduren. Dit doen wij vanuit 5 locaties voor meer dan 1 miljoen inwoners in de regio Rijnmond. Ons motto is ‘wij zorgen dat je bij spoed in de juiste handen bent’. Dit werken wij uit in 3 pijlers: het verbeteren van het zorgproces, het professionaliseren van de organisatie en het intensiveren van de samenwerking met ketenpartners.

Patiëntveiligheid en een goede kwaliteit van zorg staan bij ons hoog in het vaandel. Door goed te luisteren naar onze patiënten en kritisch naar onze processen te kijken, verbeteren wij continu onze zorg. We streven ernaar het patiëntenperspectief beter in onze bedrijfsvoering in te bedden.

Sinds 2020 heeft de Huisartsenposten Rijnmond een Cliëntenraad om dat patiëntenperspectief nóg beter vorm te geven. Momenteel zijn wij op zoek naar een of meer nieuwe leden binnen onze huidige raad.

Onze visie op medezeggenschap:

De diversiteit die onze regio zo uniek maakt, wordt in onze cliëntenraad vertegenwoordigd. De Raad is op die manier een goede afspiegeling van de bewoners van regio Rijnmond. De Raad denkt mee bij het opstellen van het beleid en brengt vanuit het perspectief van de inwoners advies uit aan de raad van bestuur. Om dit tot een succes te maken, wordt de cliëntenraad al in een vroeg stadium betrokken bij de beleidsvorming.

Herken jij je in de volgende punten?

 • Je hebt interesse in gezondheidszorg en in de acute huisartsenzorg in het bijzonder;
 • Je bent vier tot zes uur per maand beschikbaar om te vergaderen, contacten te onderhouden en adviezen voor te bereiden. Scholing volgen op het gebied van medezeggenschap vind je interessant
 • Je woont in de regio van Huisartsenposten Rijnmond; zie de tabel hieronder voor de postcodes

2629

2990 t/m 2993

3201 t/m 3209

2636

2995

3211

2641

3000 t/m 3069

3214

2651 t/m 2652

3071 t/m 3089

3218

2661 t/m 2662

3161 t/m 3176

3221 t/m 3225

2900 t/m 2929

3181 t/m 3195

3233 t/m 3235

Verder:

 • Kun je omgaan met vertrouwelijke informatie;
 • Ben je in staat beleidsstukken te lezen en kun je hierover een visie vormen, vanuit het cliëntenperspectief;
 • Wil je actief meedenken, praat je mee in de vergadering en een extra klusje dat past bij jouw specialiteiten pak je graag op;
 • Inleven in de belangen van cliënten gaat je goed af, maar ook kan je voldoende afstand nemen van je persoonlijke belangen;
 • Je hebt een kritische, positieve en open houding;
 • Functioneren in teamverband is vanzelfsprekend voor je
 • Je kan zeker 8 van de 11 jaarlijkse vergaderingen bijwonen

Wat we bieden:

 • De vrijwilligersvergoeding voor leden van de cliëntenraad bedraagt € 810,- per jaar. Dit is inclusief vergoedingen voor parkeren, OV, printen etc.
 • We vergaderen op woensdagavond van 17.00 tot 19.00
 • Er wordt dan voor een lekkere maaltijd gezorgd.
 • Een betrokken team van CR-leden; betrokken op de Huisartsenposten en op elkaar.

Heb je belangstelling voor deze functie?
Als je wilt solliciteren naar deze functie, stuur dan je motivatie en CV naar: Lysette Devilee, bestuurssecretaris: info@haprijnmond.nl


Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden